نکات شبیه ساز امپ
در سالهای گذشته و با پیشرفت تکنولوژی، نرم افزارهای میزبان جای کنسولهای میکس بزرگ و گران قیمت را گرفتهاند. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد بتوانند استودیوهای خانگی درست کنند و یا در خانههای خود و تنها با داشتن کامپیوتر و کارت صدا، به ضبط آهنگهای خود بپردازند. در این مقاله که به کمک مجله سازکالا آماده شده است در کنار شما خواهیم بود.
در این میان گیتاریستها سالها برای به دست آوردن صدای مورد نظر خود از آمپلی فایرهای بلند و گران قیمت استفاده میکردند و یا برای کامل کردن صدای خود از افکتها و پدالهای مختلف استفاده میکردند تا به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنند.
پس از گذشت چند سال، شرکتهای مختلف به تولید شبیه سازهای امپلی فایها به صورت نرم افزاری پرداختند و این آغازی بود برای انقلابی در نوازندگی گیتار.
امروزه و پس از گذشت سالها از تولید اولین شبیه ساز امپ، کیفیت آنها به طرز فوق العادهای بهتر شده است. صداها بسیار طبیعیتر از گذشته شدهاند و امکان تولید آهنگهای با کیفیت با استفاده از این شبیه سازها بسیار آسان تر شده است. اما در این بازار شلوغ که شرکتهای پلاگین سازی مختلفی به تولید شبیه سازهای آمپ میپردازند، چگونه میتوان آمپلی فایر مورد علاقه خود را پیدا کرد و چگونه میتوان مناسبترین آنها را برگزید؟
در ادامه این مقاله به نکاتی اشاره میکنیم که باید هنگام استفاده از این نرمافزارها به خاطر داشته باشید.
1- انعطاف پذیری صدایی، اصلی مهم
یکی از دلایلی که بسیاری از گیتاریستها به استفاده از نرم افزارها برای گرفتن صدای گیتار خود روی آوردهاند، انعطاف پذیری این نرم افزارها میباشد. فرض کنید که شما برای تولید آهنگ خود به یک صدای کلین، یک صدای کرانچ و یک صدای دیستورشن نیاز دارید.
اگر بخواهید برای هر کدام از این صداها یک امپلی فایر و یا تعداد زیادی پدال تهیه کنید، نه تنها از نظر اقتصادی به هیچ عنوان به صرفه نیست، بلکه برای به دست آوردن صدای خود نیز زمان بسیاری را صرف روشن کردن و به دست آوردن صدای خود میکنید. این در حالی است که اگر از نرم افزارهای شبیه ساز استفاده کنید، میتوانید آمپلی فایرها و پدالهای مختلفی را در اختیار داشته باشید که به راحتی و تنها با یک کلیک، صدای مورد نظر شما را تولید میکنند.
گیتاریستهای سبکهای مدرن به خوبی می دانند که برای به دست آوردن صدایی با کیفیت، نیاز دارند تا از امپلی فایر های مختلفی استفاده کنند و نرم افزار های شبیه ساز، این امکان را به شما می دهند تا این انعطاف پذیری را با هزینه ای بسیار پایین تر تجربه کنید.
حتی به همین دلیل، بسیاری از گیتاریست ها برای اجرا های زنده خود به جای استفاده از آمپلی فایر ها و کابینت های غول پیکر، از لپ تاپ های خود استفاده می کنند زیرا هم حمل و نقل آن آسان تر است و هم صدای زیبایی را با دردسر کمتر به دست می آورند.
2- مزیتهای استفاده در نرم افزارهای میزبان
استفاده کردن از این نرم افزارها مستلزم این است که شما یک نرم افزار میزبان بر روی سیستم خود داشته باشید. این موضوع همچنین باعث میشود تا شما کنترل کاملی بر روی صدای گیتار خود داشته باشید و با استفاده از اکولایزرها، کمپرسورها و دیگر پلاگینها صدای مورد نظر خود را تولید کنید.
اما مزیت نرم افزارهای شبیه ساز تنها به این نکته ختم نمیشود بلکه استفاده از آنها در نرم افزارهای میزبان امکان استفاده از Impulse Response ها را نیز برای شما فراهم میکند. با استفاده از این امکان، شما میتوانید صدای کابینت، اسپیکر و میکروفون دلخواه خود را داشته باشید و از آن برای میکس کردن یا ضبط آهنگهای خود استفاده کنید.
3- افکتهای این نرمافزارها را مد نظر داشته باشید
استفاده کردن از افکتها بر روی سیگنال ورودی گیتار (DI)، امر معقولی برای به دست آوردن بهترین صدای گیتار نیست به همین دلیل است که شرکتهای بسیاری برای به دست آوردن صداهای مختلف، افکتهای مختلفی را تحت عنوان FX Loop در نرم افزارهای خود قرار دادهاند.
این افکتها به طور اختصاصی از روی پدالهای گیتار طراحی شدهاند و برای استفاده در صداهای کلین یا صداهای لید طراحی شدهاند بنابراین بدون نیاز به استفاده از دیگر نرم افزارها میتوانید به آسانی صدای مورد نظر خود را به دست بیاورید.
4- از قابلیت EQ Matching برای به دست آوردن صدای خود استفاده کنید
یکی دیگر از راههایی که میتوانید صدای گیتار خود را شبیه به صدای گیتار آرتیست مورد علاقه خود کنید، استفاده از قابلیت EQ Matching است. این قابلیت باعث میشود تا صدای گیتار خود را از نظر فرکانسی کاملا مطابق صدای گیتار دیگری که مد نظر دارید یکسان کنید و به این ترتیب صدای خود را در آهنگها داشته باشید. برای خرید انواع ساز می توانید از sazkala استفاده نمایید.