pianoiran

ما در پیانو ایران به بررسی تمام سازهای موسیقی می پردازیم و بهترین برندها را به شما معرفی می کنیم

pianoiran

ما در پیانو ایران به بررسی تمام سازهای موسیقی می پردازیم و بهترین برندها را به شما معرفی می کنیم

۲ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

یکی از ویژگی‌های گیتار الکتریک این است که نوازنده‌ها می‌توانند ساز خود را در کوک‌های مختلف کوک کنند و صداهای متفاوتی به دست بیاورند. از نوازندگان جز گرفته تا نوازندگان سبک راک، از کوک‌های متعدد برای ساخت آهنگ‌های خود استفاده می‌کنند. اما تنها تغییر کوک برای دستیابی به صدای مورد نظر کافی نیست.

 

اگر شما با سیم‌های عادی کوک خود را پایین بیاورید و یا به اصطلاح از کوک‌های دراپ (Drop) استفاده کنید، به سرعت متوجه می‌شوید که سیم‌های گیتار شما شل شده است و صدای بسیار بدی را به دست خواهید آورد.

 

دلیل این اتفاق این است که برای این که بتوانید در کوک‌های پایین به نوازندگی بپردازید، باید سیم‌هایی با گیج بالاتر استفاده کنید. دلیل این اتفاق این است که کشش سیم در نحوه صدا دهی گیتار تاثیر بسیاری دارد.

 

حال طرف دیگر ماجرا را ببینیم، اگر از گیج‌های بالا برای نوازندگی در کوک استاندارد استفاده کنید، به احتمال بسیار زیاد نوازندگی برای شما غیر ممکن خواهد بود. کشش این سیم‌ها در کوک استاندارد بسیار بالا می‌باشد و این کار اجرای تکنیک‌هایی نظیر بند و یا ویبراتو را برای نوازنده غیر ممکن می‌کند.

 

یکی دیگر از موضوعاتی که باید در نظر داشته باشید، طول دسته سازی است که از آن استفاده می‌کنید. گیتارهای الکتریک در طول دسته‌های مختلفی تولید می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود تا برای نوازندگی در کوک‌های مختلف، نیاز داشته باشید تا سیم‌های متفاوتی را بر روی ساز خود قرار دهید.

 

در این مقاله به طور کلی در مورد عوامل موثر در کشش سیم و راهنمای جامع سیم‌های گیتار برای انواع کوک‌ها می‌پردازیم تا بتوانید با خیالی راحت سیم مناسب برای کوک مورد نظر خود را تهیه کنید.

 

انواع طول دسته ها در گیتار های الکتریک

 

همان‌طور که گفتیم، طول دسته در انتخاب سیم و همچنین نحوه کوک کردن شما در گیتار الکتریک تاثیر زیادی می‌گذارد. طول دسته‌ها که در مشخصات گیتار می‌توانید آن را با نام Scale Length پیدا کنید، در همه گیتارها یکسان نیست.

 

برای مثال شرکت فندر عموما گیتارهای خود را با طول دسته 25.5 اینچ تولید می‌کند. از طرفی شرکت گیبسون گیتارهای خود را با طول دسته 24.75 اینچی و شرکت پی آر اس گیتارهای خود را با طول دسته 25 اینچی تولید می‌کند.

 

ناگفته نماند که شرکت‌های متفاوتی نیز به تولید گیتارهای باریتون می‌پردازند که طول دسته‌های آن‌ها بلندتر از طول دسته‌های عادی می‌باشد. برای مثال گیتارهای باریتون از طول دسته‌هایی برابر با 26.5 و یا 27 اینچی بهره می‌برند.

 

طول دسته از سدل‌های بریج گیتار آغاز شده و تا نات گیتار (خرک) آن ادامه دارد. بنابراین فاصله سدل‌ تا نات گیتار را طول دسته می‌نامند. این طول، در واقع طولی است که سیم‌ها در آن به شکل موسیقایی صدا تولید می‌کنند و سیم‌ها با گیج‌های مختلف می‌توانند در ارتعاش سیم‌ها و فرکانس‌های تولید آن نقش بسزایی ایفا کنند.

به طور کلی برای به دست آوردن صدایی مناسب، ما به دنبال این هستیم که کشش وارده بر روی سیم‌ها همواره یکسان باشد. این اتفاق در کوک استاندارد به سادگی رخ می‌دهد اما هر چه شما کوک خود را بم تر کنید، باید از سیم‌هایی با گیج بالاتر استفاده کنید‌

 

گیج سیم ها و رابطه آن ها با کشش سیم

 

گیج سیم در واقع به قطر سیم‌های موجود در یک پک سیم گیتار گفته می‌شود. مقیاسی که آن‌ها با استفاده از آن سنجیده می‌شوند، دهم اینچ می‌باشد برای مثال سیم گیج 10، دارای قطری برابر با 0.0100 اینچ می‌باشد.

 

برای خرید سیم‌ها می‌توانید گیج‌ها را به شکل کامل بگویید و یا می‌توانید تنها با گفتن گیج نازک‌ ترین سیم، محصول خود را خریداری کنید. برای مثال پک سیمی که گیج آن 9-42 می‌باشد، پکی است که نازک ترین سیم آن (سیم یک) دارای گیج 9 (0.0090 اینچ) و قطورترین سیم آن (سیم شش) دارای گیج 42 (0.0420) می‌باشد.

 

اما رابطه این گیج‌ها با کشش سیم‌ها چیست؟ همان‌طور که می‌دانید هر چقدر سیم‌ها قطورتر شوند، کشش بر روی دسته گیتار نیز بیشتر خواهد بود.

از طرفی، هرچه از کوک‌های دراپ تر استفاده کنیم، کشش بر روی دسته برداشته می‌شود. بنابراین یکی از اصلی‌ترین کارهایی که برای نوازندگی در کوک‌های بم باید انجام دهید، این است که سیم‌هایی با گیج بالاتر خریداری کنید.

 

 

دیگر نکته‌ای که در مورد کشش سیم و فشار آن بر دسته گیتار تاثیر دارد، طول دسته گیتار است. به طور کلی هرچه طول دسته گیتار بلندتر باشد، فشار بر روی دسته بیشتر است. بگذارید مثالی برایتان بزنیم.

 

فرض کنید که شما می‌خواهید در کوک استاندارد EADGBE ساز بزنید. اگر گیتار شما فندر باشد، طول دسته گیتار شما برابر با 25.5 اینچ خواهد بود. اگر سیمی با گیج 9-42 تهیه کنید، می‌توانید به راحتی به نوازندگی بپردازید.

اما اگر حس همین گیتار و کشش سیم‌ها را در گیتارهای گیبسون بخواهید، باید سیمی با گیج 10-46 تهیه کنید زیرا گیتارهای گیبسون از طول دسته کوتاه تری بهره می‌برند و همان گیج سیم، کشش کمتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 

در ادامه لیستی از انواع کوک‌ها برای گیتارهای شش سیم و گیج های موجود در بازار تهیه کرده ایم که از نظر ما بهترین کشش را دارند. در نظر داشته باشید که حس شما در نوازندگی تعیین کننده اصلی است بنابراین سعی کنید این سیم‌ها را امتحان کنید و سیم و گیج مورد نظر خود را بر اساس سلیقه خود تهیه کنید.

 

کوک استاندارد: (فندر) 9-42، (گیبسون) 10-46

دراپ ر: (برای هر دو طول دسته) 10-52

می بمل استاندارد: (فندر) 10-52، (گیبسون) 11-48

ر استاندارد: (فندر) 11-54، (گیبسون) 11-48

دراپ دو: (فندر) 11-54، (گیبسون) 12-56

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ خرداد ۰۰ ، ۱۸:۲۱
samira moosavi

در سال‌های گذشته و با پیشرفت تکنولوژی، نرم افزارهای میزبان جای کنسول‌های میکس بزرگ و گران قیمت را گرفته‌اند. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد بتوانند استودیوهای خانگی درست کنند و یا در خانه‌های خود و تنها با داشتن کامپیوتر و کارت صدا، به ضبط آهنگ‌های خود بپردازند. در این مقاله که به کمک مجله سازکالا آماده شده است در کنار شما خواهیم بود.

 

در این میان گیتاریست‌ها سال‌ها برای به دست آوردن صدای مورد نظر خود از آمپلی فایرهای بلند و گران قیمت استفاده می‌کردند و یا برای کامل کردن صدای خود از افکت‌ها و پدال‌های مختلف استفاده می‌کردند تا به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنند.

پس از گذشت چند سال، شرکت‌های مختلف به تولید شبیه سازهای امپلی فایها به صورت نرم افزاری پرداختند و این آغازی بود برای انقلابی در نوازندگی گیتار.

امپلی فایر

امروزه و پس از گذشت سال‌ها از تولید اولین شبیه ساز امپ، کیفیت آن‌ها به طرز فوق العاده‌ای بهتر شده است. صداها بسیار طبیعی‌تر از گذشته شده‌اند و امکان تولید آهنگ‌های با کیفیت با استفاده از این شبیه سازها بسیار آسان تر شده است. اما در این بازار شلوغ که شرکت‌های پلاگین سازی مختلفی به تولید شبیه سازهای آمپ می‌پردازند، چگونه می‌توان آمپلی فایر مورد علاقه خود را پیدا کرد و چگونه می‌توان مناسب‌ترین آنها را برگزید؟

در ادامه این مقاله به نکاتی اشاره می‌کنیم که باید هنگام استفاده از این نرم‌افزارها به خاطر داشته باشید.

 

1- انعطاف پذیری صدایی، اصلی مهم

 

یکی از دلایلی که بسیاری از گیتاریست‌ها به استفاده از نرم افزارها برای گرفتن صدای گیتار خود روی آورده‌اند، انعطاف پذیری این نرم افزارها می‌باشد. فرض کنید که شما برای تولید آهنگ خود به یک صدای کلین، یک صدای کرانچ و یک صدای دیستورشن نیاز دارید.

اگر بخواهید برای هر کدام از این صداها یک امپلی فایر و یا تعداد زیادی پدال تهیه کنید، نه تنها از نظر اقتصادی به هیچ عنوان به صرفه نیست، بلکه برای به دست آوردن صدای خود نیز زمان بسیاری را صرف روشن کردن و به دست آوردن صدای خود می‌کنید. این در حالی است که اگر از نرم افزارهای شبیه ساز استفاده کنید، می‌توانید آمپلی فایرها و پدال‌های مختلفی را در اختیار داشته باشید که به راحتی و تنها با یک کلیک، صدای مورد نظر شما را تولید می‌کنند.

 

گیتاریست‌های سبک‌های مدرن به خوبی می دانند که برای به دست آوردن صدایی با کیفیت، نیاز دارند تا از امپلی فایر های مختلفی استفاده کنند و نرم افزار های شبیه ساز، این امکان را به شما می دهند تا این انعطاف پذیری را با هزینه ای بسیار پایین تر تجربه کنید.

حتی به همین دلیل، بسیاری از گیتاریست ها برای اجرا های زنده خود به جای استفاده از آمپلی فایر ها و کابینت های غول پیکر، از لپ تاپ های خود استفاده می کنند زیرا هم حمل و نقل آن آسان تر است و هم صدای زیبایی را با دردسر کمتر به دست می آورند.

 

2- مزیت‌های استفاده در نرم افزارهای میزبان

 

استفاده کردن از این نرم افزارها مستلزم این است که شما یک نرم افزار میزبان بر روی سیستم خود داشته باشید. این موضوع همچنین باعث می‌شود تا شما کنترل کاملی بر روی صدای گیتار خود داشته باشید و با استفاده از اکولایزرها، کمپرسورها و دیگر پلاگین‌ها صدای مورد نظر خود را تولید کنید.

اما مزیت نرم افزارهای شبیه ساز تنها به این نکته ختم نمی‌شود بلکه استفاده از آن‌ها در نرم افزارهای میزبان امکان استفاده از Impulse Response ها را نیز برای شما فراهم می‌کند. با استفاده از این امکان، شما می‌توانید صدای کابینت، اسپیکر و میکروفون دلخواه خود را داشته باشید و از آن برای میکس کردن یا ضبط آهنگ‌های خود استفاده کنید.

 

3- افکت‌های این نرم‌افزارها را مد نظر داشته باشید

 

استفاده کردن از افکت‌ها بر روی سیگنال ورودی گیتار (DI)، امر معقولی برای به دست آوردن بهترین صدای گیتار نیست به همین دلیل است که شرکت‌های بسیاری برای به دست آوردن صداهای مختلف، افکت‌های مختلفی را تحت عنوان FX Loop  در نرم افزارهای خود قرار داده‌اند.

این افکت‌ها به طور اختصاصی از روی پدال‌های گیتار طراحی شده‌اند و برای استفاده در صداهای کلین یا صداهای لید طراحی شده‌اند بنابراین بدون نیاز به استفاده از دیگر نرم افزارها می‌توانید به آسانی صدای مورد نظر خود را به دست بیاورید.

 

4- از قابلیت EQ Matching برای به دست آوردن صدای خود استفاده کنید

 

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید صدای گیتار خود را شبیه به صدای گیتار آرتیست مورد علاقه خود کنید، استفاده از قابلیت EQ Matching است. این قابلیت باعث می‌شود تا صدای گیتار خود را از نظر فرکانسی کاملا مطابق صدای گیتار دیگری که مد نظر دارید یکسان کنید و به این ترتیب صدای خود را در آهنگ‌ها داشته باشید. برای خرید انواع ساز می توانید از sazkala استفاده نمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ خرداد ۰۰ ، ۱۸:۲۰
samira moosavi