معرفی گیتار الکتریک
گیتار نوعی ساز زهی است که با پیک یا انگشت نواخته میشود و سیمهای آن در اثر ارتعاش تولید صدا میکنند. این ساز دارای قدمت تاریخی قابل توجهی می باشد و با پیشرفت و تحولاتی که در طول زمان برای موسیقی به وجود آمده گیتار نیز پیشرفت کرده و انواع مختلف آن برای سبک های مختلف موسیقی ساخته شده است.
انواع گیتار عبارتند از دو دسته کلی : گیتار آکوستیک و گیتار الکتریک و این دو دسته نیز در انواع گوناگونی وجود دارند.
در این مقاله به کمک sazkala قصد برررسی گیتار الکتریک را داریم
گیتار الکتریک یا گیتار برقی نوعی گیتار است که صدای آن بهوسیله تقویتکنندهای الکتریکی تشدید یا تغییر مییابد.
گیتار الکتریک در سبکهای مختلفی از جمله راک، متال، بلوز، پاپ، جاز و هیپ هاپ استفاده میشود؛ اما در سبک راک، متال و بلوز به عنوان ساز اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
در اصل ایده ساخت گیتار الکتریک از جایی آمد که صدای گیتار آکوستیک در همنوازی با سازهایی چون درامز شنیده نمی شد. بنابراین سازندگان گیتار به فکر استفاده از علم الکترونیک در ساخت این ساز افتادند.
البته این به این معنی نیست که خود گیتار با برق کار می کند. در اصل چون بدنه این نوع گیتار توپر بوده و برای تولید صدا به دستگاه هایی چون افکت یا آمپلی فایر متصل می شود که این دستگاهها با برق کار می کنند ، این گیتار ها ، گیتار الکتریک نام گرفتند.
تولید صدا در گیتار الکتریک به این گونه است که صدا از طریق پیکاپ به دستگاهی به نام افکت منتقل شده در آنجا پردازش شده و تغییر می کند و از طریق آمپلی فابر به گوش شنونده می رسد.
انواع گیتار الکتریک
اما انواع گیتار الکتریک را می توان به سه نوع Solid Body، Semi Hollow وHollow Body تقسیم کرد. نوع اول که گیتار های Solid Body هستند، گیتارهایی هستند که بدنه آن ها از یک تکه چوب تو پر ساخته شده است. برای نوازندگی با این گیتار ها نیاز است تا ساز خود را با استفاده از یک امپلی فایر بنوازید.
نوع دوم و سوم که گیتار های Semi Hollow Body و Hollow Body به شمار می روند، گیتارهایی هستند که هنگام ساخت آن ها از بدنه هایی استفاده می شود که در قسمت هایی، حفره هایی صدایی دارند. این موضوع از طراحی گیتار های آکوستیک الهام گرفته شده و در برخی از مواقع می توانید این گیتار ها را بدون نیاز به امپلی فایر نیز بنوازید.
قسمتهای مختلف گیتار الکتریک
سرِ دسته گیتار
پیچهای کوک
تنظیمکننده دسته
نگهدارنده و راهدان رشتهها (Floyd Ross)
خرک (Nut)
دسته
تخته انگشتگذاری (Frets Board - Finger Board)
علامتهای نشان شدهٔ شیار زیر سیم
شیارهای پرده
بندگاه یا مفصل دسته
بدنه
زَخمهگاه
رابط یا پل زَخمهگاه
کوککننده پشتی و سیم گیر (زه گیر)
بازوی یا دسته لرزش (Vibrator)
کلید گزینشگر زَخمهگاه (پیکاپ)
زینها
پل گیتار
پیچهای تنظیمکننده صداها و آواها
خروجی یا رابط تیآراس
تسمه بند
سیمها (رشتهها)
سیمهای بم
سیمهای زیر
برای یادگیری نواختن گیتار الکتریک نیازی به یادگیری هیچ ساز پایه ای ندارید. به دلیل تفاوت های این نوع گیتار با سایر انواع گیتار، می توان گفت یک نوع ساز مستقل محسوب می شود. و شما می توانید از ابتدا شروع به یادگیری آن کنید. در این مقاله که به کمک سازکالا به عنوان منتشر کننده قیمت گیتار آماده شده بود سعی داشتیم که بهترین معرف گیتار الکتریک باشیم.